Saker som gör sig bra i ett hem

Jag tycker om att förändra mig. Det är ganska tråkigt att stå still i utvecklingen, och göra samma sak varje dag. Det är precis sådana delar av livet som till slut gör att jag inte kan njuta av tillvaron, eftersom att den för mig känns stel, kall och inrutad. Det lämnar liksom inte speciellt mycket över till fantasi och kreativitet, och det är något som jag jobbar hårt på att förhindra. Jag vill helt enkelt göra så mycket som jag kan, på nya och spännande sätt, men det är inte alltid det fungerar. Ibland behövs rutan för att det ska fungera att leva över huvud taget. Men då finns det andra saker som man kan göra.

Gör något nytt med hemmet
Jag gillar att pyssla med hemmet och är det något som är i ständig förändring så är det helt klart min bostad. Det har liksom blivit bostaden som har fått stå för den här föränderligheten som jag alltid letar efter, och det har gjort att jag stillar mitt behov av att förändras. Genom att hemmet förändras så gör jag också det, och det är skönt att det går att hitta så bra lösningar, som är lätta att göra och roliga att uppleva. Jag älskar att titta runt på olika sidor på nätet, och jag har hittat en som verkligen är drömmen för den inredningsgalne, precis som jag är. Det är därifrån som jag köper mig nya saker hela tiden.

Områdena som förändras mest
Det är vissa delar av hemmet som förändras mer än andra, och jag tänkte räkna upp den här. Det är ganska intressant hur olika stilarna kan vara emellanåt, även om alla möbler, textiler och liknande faktiskt kommer från http://trademax.se.

Soffan
Min soffa byter jag ungefär varje halvår. Jag vet att det kanske låter som mycket, men det är något som jag känner att jag behöver göra för att ha tillräcklig förnyelse i hemmet. Och många kanske tror att det här innebär att jag lägger enorma summor på soffor, men med tanke på att jag säljer dem vidare innan jag köper nytt så blir det inte alls så dyrt som man kanske kan tro, och dessutom har Trademax väldigt bra priser. Det är som Alley Life säger, out with the old, in with the new.

Köket
I köket finns det mängder av saker som man kan förändra, allt från färger på inredning till själva möblerna och här brukar jag minst en gång per år göra en riktig makeover för att köket på nytt ska kännas spännande och intressant. Jag vill att mitt kök ska vara inbjudande och lockande att spendera tid i, och om det ser ut på samma sätt hela tiden så kommer den känslan att försvinna. Köket är ju trots allt en av de viktigaste platserna i hemmet, enligt mig.

Sovrummet
Även i sovrummet går det vilt till, framför allt i inredningen. Här är det ofta som jag byter olika sänggavlar, nattduksbord, garderober och mycket mera. Det är också den perfekta platsen att laborera mycket med olika färger och textiler, och det är något som jag gör minst fyra gånger per år, gärna i anslutning till de olika årstiderna.

Som ni märker så är det mycket som händer i min bostad under året, och jag älskar verkligen att hålla på såhär, det gör att jag hela tiden känner att jag förnyar mig och det ger mig kraft och energi att fortsätta med det övriga inrutade livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *