Mera spader åt folket!

Tidigare har jag skrivit om ”Spader, Madame!” och ”Spader Madame”, där den förra är Hasse & Tages original och den senare Kaskads version från 2002. Jag skrev då att det är synd att det inte finns några videor från Kaskads uppsättning, och det är det ju. Men på YouTube finns en hel massa klipp från Hasse & Tages ”Spader, Madame!”. Dock mest från den version som spelades in för SVT:s räkning, vilket inte gör någonting, den är fortfarande lika bra. Det gäller inte minst musiken, med många roliga texter av Hasse & Tage. Det är svårt att säga vilken som är favoriten, men om jag absolut måste välja så blir det nog ”Du går an” som hämtar sin musik från Schuberts åttonde symfoni.

Det hela är en duett mellan Grynet Molvig och Tage Danielsson, där de båda (speciellt Tage) har svårt att bekänna sina känslor. Klippet inleds med ett talat parti:
Grynet: Vet du om att du är vacker?
Tage: Jag har så länge tänkt att jag skulle säga någonting riktigt rart till dig, och nu när vi är ensamma tänkte jag att jag skulle kunna säga till dig att jag tycker du är så väldigt… lagom lång.

Tages svar sätter sedan tonen för den efterföljande sången ”Du går an” med rader som ”du verkar normal”, ”du talar väldigt tydligt” och liknande. Stackars Grynet gör sitt allra bästa för att vara romantisk, någonting som Tage inte har det allra lättaste för. Men det löser sig till slut, mer eller mindre…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *