Jag har köpt en symaskin!

Jag har länge velat ha en symaskin och nu har jag äntligen tagit mig i kragen och köpt en. Fast egentligen var det mest en slump, för jag hade inte alls några tankar på att leta efter symaskin just då, men jag råkade hitta en på second hand som ser precis ut som min mammas symaskin. Den har jag vuxit upp med då jag sydde en del gosedjur och sådant när jag var yngre, så jag vet precis hur den fungerar. Det kan vara lite klurigt att förstå sig på symaskiner annars har jag märkt, men när jag hittade den här som dessutom hade ett riktigt bra pris så slog jag till direkt. Jättekul!

Nu är jag som ni kanske förstår ganska sugen på att sy, och det första projektet kan tänkte ta mig an är att sy nya gardiner. När man syr egna gardiner så har man ju ett mycket större utbud då man kan välja och vraka mellan olika tyger. Köper du färdiga gardiner får du liksom ta det som finns. Jag har sökt lite på nätet och hittat en bra sida sm heter Textilgallerian som har mer än 3000 tyger att välja mellan, och jag har redan hittat massor av tyger som jag skulle vilja ha.

På Textilgallerian kan man också få sina gardiner uppsydda i valfritt, vilket ju är väldigt praktiskt för den som vill ha färdiga gardiner. Men jag vill sy själv som sagt. Nu är jag inte helt hundra på hur man gör, men det borde inte vara så svårt. Och dessutom finns det ju en massa tutorials på nätet, som den här till exempel:

Jag vet faktiskt inte ens vilken typ av gardiner jag vill ha. Det vore snyggt med en hissgardin, men då blir det genast lite mer komplicerat att sy. Det är ju inte bara kanter som ska fållas då utan veck som ska sys för att man ska kunna hissa upp och ner gardinen. Eller hur man nu gör, jag vet inte riktigt. Jag får kolla upp det. Det går i och för sig att bara ha en rundstav som man rullar gardinen runt och så två band som man knyter om gardinen i valfri längd. Det är ju en idé som är hyfsat enkel. Men vi får se. Det kanske inte alls blir hissgardiner. Först och främst måste jag i alla fall bestämma vilket tyg jag vill ha.

För tillfället har jag inte andra idéer på vad jag ska sy än gardiner, men när jag är klar med dem kanske det blir ett överkast eller en duk eller kuddfodral eller något annat spännande. Det är också skönt att ha en symaskin om man behöver sy upp byxor eller så. Det blir mycket snyggare än att göra det för hand, och det går mycket fortare också. Men nu ska jag nog ta och kolla lite mer på tyger. Och, just det, jag måste ha tråd också. Undrar om det också finns på Textilgallerian? Det borde det väl göra.

Det ska bli så roligt det här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *