Förbättring i köket

Det verkar som om jag är i köpstämning just nu, där jag handlar saker som jag behöver i mitt hem men helt enkelt inte kommit mig för att införskaffa tidigare. Först var det en symaskin (som jag är helnöjd med och faktiskt använder en hel massa). Nu är det en stekpanna. Stekpanna hade jag förvisso sedan tidigare men att säga att den sett sina bästa dagar vore en monumental underdrift. Faktum är att jag nog borde slängt den och köpt ny för typ två – tre år sedan. Men ni vet hur det är, man märker inte själv hur saker och ting blivit mer och mer slitna och lite småsunkiga eftersom det sker gradvis. I mitt fall var det så att jag helt plötsligt en dag insåg att, ”men den här stekpannan är ju skräp!” och att det var dags att köpa en ny.

Enklare än någonsin att steka!
Jag köpte en de Buyer Stekpanna Kolstål Lyonnaise Mineral B Dia 28 cm (puh!) från Bagaren och kocken. Inte helt billig, men å andra sidan inte superdyr heller. Skillnaden mot den gamla är himmelsvid och jag förstår inte varför det tog så lång tid för mig att byta. Det är i princip en proffsstekpanna, men till amatörpris och jag kan verkligen rekommendera den. Du kommer inte att ångra dig. Kom bara ihåg att steka in den innan du börjar använda den på riktigt (rengör med varmt vatten, fyll med 1 mm olja och hetta upp den tills oljan börjar ryka. Häll ut och torka med hushållspapper. Klart!).

Stek som proffsen!
Slutligen så en liten video som visar hur man steker kött som proffskockarna. Det är inte alls svårt och resultatet blir helt fantastiskt. Tro mig, för jag har provat och om jag kan, då kan vem som helst. Jag är definitivt inte speciellt duktig på att laga mat över huvud taget, men jag försöker i alla fall. Ibland fungerar det, och ibland blir det pannkaka av det hela (just pannkakor är någonting som jag är dålig på. Är det någon som har några bra tips för hur man ska lyckas?).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *